”Altijd goed geïnformeerd dankzij de benchmarkrapporten van GAAF Advies”
Op vrijdag 24 oktober 2014 heeft Frank Weijling zijn SNS Winkel geopend aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn. In 2015 is daar een 2e winkel bijgekomen in winkelcentrum Streekhof te Bovenkarspel. Een team van 7 medewerkers staat 6 dagen per week klaar voor alle vragen over sparen, betalen, lenen, hypotheken en verzekeren.
De contacten met GAAF Advies zijn in het najaar van 2014 ontstaan. Frank: ‘vanuit de SNS franchise zijn er drie accountantskantoren geselecteerd waarmee prijsafspraken zijn gemaakt en GAAF Advies is er daar één van. Vanaf het begin was het gevoel bij GAAF Advies goed en daarom heb ik ervoor gekozen om mijn zaken bij hen onder te brengen. Anne van Es is onze vaste adviseur en is onder andere verantwoordelijk voor de boekhouding. De samenwerking bevalt prima. De communicatie verloopt vlot en mijn contactpersonen zijn gemakkelijk toegankelijk. Daarnaast zijn de benchmarkrapporten die GAAF Advies verzorgt heel interessant voor ons.’
”GAAF Advies denkt mee over een fiscaal solide bedrijfsinrichting en goede financiële strategie”
Peter Smorenberg is een horecaondernemer pur sang. Hij is gestart in 2004 met een strandpaviljoen in Petten. Na de verkoop van dit paviljoen in 2010 heeft hij Restaurant De Nachtwacht aan het Thorbeckeplein in Amsterdam overgenomen. Dit originele Amsterdamse steakhouse heeft hij sindsdien uitgebreid tot een druk bezocht restaurant. Tevens is hij eigenaar van Vemo Catering dat sinds de opening in 1996 één van de vaste publiekscatering-partners is van de Amsterdam ArenA, met inmiddels zes stores op verschillende locaties verspreid over het hele stadion. Vemo Catering is een familiebedrijf dat is opgericht in 1989. In 2009 is het bedrijf overgenomen door Peter als tweede generatie van de familie Smorenberg. Begin september 2015 heeft Peter met compagnon Joyce Lieven op de Prinsengracht in Amsterdam in het hart van de Jordaan Venus & Adonis Grill & Bar geopend. Een goede aanvulling op het horecabedrijf van Peter.
Peter is sinds 5 jaar klant bij GAAF Advies en Gerard Stuijt is zijn vaste adviseur. Peter: “Ik ken Gerard al een lange tijd en het klikte van het eerste moment. Bij iedere accountant kun je cijfers krijgen, maar met de goede boekhoudprogramma’s van tegenwoordig heeft dat geen prioriteit meer voor mij. Mijn behoefte aan informatie is nu veel meer toegespitst op het inrichten van mijn bedrijf op een fiscaal solide manier en op het bepalen van mijn financiële strategie. En daar wil ik zo nu en dan even over sparren met mensen die er verstand van hebben. De kennis van Gerard sluit naadloos aan op mijn behoefte. Doordat wij beiden van dezelfde generatie zijn en GAAF Advies veel horeca bedrijven in haar portefeuille heeft, hebben wij een zeer goede samenwerking.”
"Op naar de toekomst"
Event Centrum KDanz, Café Piet Pann en restaurant Havana. Het zijn de drie zaken van horecaondernemer Nico Gründmann uit Schagen. Het is een mooi palet aan verschillende bedrijven die elkaar goed aanvullen en versterken.
Waar de één zich op het nachtleven richt, serveert de ander voornamelijk koffie en draait in de derde de keuken op volle toeren. Alle drie hebben ze te maken met een keur aan fiscale wet- en regelgeving, elk op hun eigen wijze. En daar komen GAAF Advies en Gründmann samen.
Op het netvlies “Als horecaondernemer met personeel heb ik met veel verschillende regels te maken. Het is voor mij onmogelijk om al die regels exact op mijn netvlies te hebben. Bovendien kan de toepassing ervan in de praktijk behoorlijk gecompliceerd zijn. GAAF Advies is op de hoogte. Welke vraag ik ook stel, zij komen met het juiste antwoord. En dat is voor mij een enorme hulp in mijn dagelijkse werk. Eén belletje is genoeg.”
Financiële strategie “Maar wat mij wellicht nog meer aanspreekt in onze samenwerking is het feit dat ze verder denken. Mij gevraagd en ongevraagd voorzien van advies op maat. Ik moet er voor zorgen dat al mijn bedrijven klaar zijn voor toekomst. Dat moet ik voor mijzelf en voor mijn personeel. Denken over later wil er echter nog wel eens bij in schieten, wanneer de dagelijkse praktijk al je tijd op slokt. GAAF Advies helpt mijn bedrijf met een goede financiële strategie. Ze voelen hierbij feilloos mijn behoefte aan.”
"Ieder zijn vak"
“Doen waar je goed in bent. Daar gaat het om, als ondernemer zijnde.” Het zijn de woorden van Karin van Duinen. Samen met haar man Jan van Straten, runt ze op Texel Strandpaviljoen ‘Kaap Noord’. En daar zijn ze goed in. Dit jaar draaien ze alweer hun achtste seizoen op het Waddeneiland.
Voordat ze aan dit avontuur begonnen, exploiteerden ze een restaurant in Frankrijk. De liefde voor de Waddeneilanden bracht ze naar Texel, waar in 2010 dit paviljoen te koop stond. Vanaf het allereerste begin is Gerard van GAAF Advies betrokken geweest bij het financiële gedeelte van de onderneming.
Ons vak “De horeca, dat is ons vak. We zijn ondernemers en daar horen de cijfers bij. Die zijn belangrijk voor ons. Ze geven inzicht waar we staan en waar we kunnen gaan. Toch slokken die cijfers, vaak ongemerkt, veel tijd op. Tijd die we liever op een andere wijze in ons bedrijf steken. En dus besteden we de cijfers graag uit aan GAAF Advies. En dat is goed. Je kunt namelijk niet alles zelf doen.” “Gerard heeft enorm veel parate kennis in huis. Bovendien heeft hij het vermogen om financiële inzichten, toch voor ons soms gecompliceerde stof, in eenvoudige taal uit te leggen. Wij zijn dan snel op de hoogte en kunnen verder. Verder met ons richten op óns vak, het runnen van een strandpaviljoen.”
Volgende stap “Daarnaast is het fijne aan de samenwerking met GAAF Advies hun betrokken- en alertheid. Ze stoppen niet nadat de cijfers zijn ingevoerd en de jaarrekening is opgemaakt. Ze denken het hele jaar door mee, met het oog op onze toekomst. Je kan stellen dat ze met ons ‘mee-ondernemen’. Ze denken buiten de lijnen en houden ons hiermee scherp op kansen en mogelijkheden.”
“Net als in de horeca is hun klant koning. Ze doen wat ze moeten doen, maar doen bovenal dat stapje extra. Als je het zo bekijkt zijn er eigenlijk wel overeenkomsten tussen onze bedrijven. Ze zijn het koekje bij de koffie!”